Yeni Çizgi Anadolu ve Fen Lisesi’nde öğrencilerin istek ve yetenekleri doğrultusunda çok yönlü bir eğitim sistemi uygulanır.
Öğrencilerin kendilerini geliştirip yeteneklerine uygun alanlara yönelmeleri, doğru meslek ve üniversite seçimi için yoğun rehberlik çalışmaları yapılır.

Okullarımızda 9.sınıftan itibaren Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının yanı sıra TYT – AYT yani üniversite sınavlarına hazırlık
programları
uygulanır. Deneme sınavları ile başarıya uygun seviye grupları oluşturulurken, özel ders konseptli etütler, farklı yayınlardan oluşan yaprak testler
ve soru bankaları ile sınava yönelik kazanımlar elde edilir. Öğrenciler tüm dersleri her türlü teknolojik olanağın sunulduğu dersliklerde, tüm yeniliklerin takip edildiği teknolojik uygulamalarla yürütürler.

young-people-studying-using-laptop_23-2147844843